Krav Maga

Krav Maga is Hebreeuws voor contact gevecht, het kan gezien worden als het zelfverdedigingssysteem dat gebruikt wordt door de veiligheidsdiensten en de speciale legereenheden van het Israëlische leger. Dit systeem is geheim gebleven tot 1964 en wordt sindsdien gebruikt door de Mossad, F.B.I. en Franse antiterreureenheid (G.I.G.N.) Het is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging, die inspeelt op de huidige agressie in de wereld. Krav Maga wordt gekenmerkt door een logische benadering van zelfverdediging en gevechtssituaties waarbij men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog niveau kan bereiken.

Krav Maga combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training om zo de kans te vergroten de controle over de situatie te verkrijgen in de meest gevaarlijke situaties. Het is een uniek systeem dat internationaal erkend wordt als een innovatieve, effectieve en zeer praktische zelfverdediging methode, volgens vele professionals, die de Krav Maga training hebben gevolgd. De grootmeester en ontwikkelaar is Imi Lichtenfeld, de topinstructeur van het man -tot- man gevecht in het Israëlische leger.Krav Maga is ook getest in extreme geweldssituaties en oorlogen.
De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk te leren en kunnen onder extreme stress- situaties toegepast worden, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

 

Leer RetZef Israeli Krav Maga, leer jezelf te verdedigen tegen:Logo-Krav-Maga

* Verschillende types van agressie;

* Bedreiging met mes, pistool en stok;

* Verdedigingen tegen verwurgingen;

* En leer preventief te handelen.

Krav Maga is de methode voor iedereen waarbij men gebaat is om zijn persoonlijke veiligheidsgevoel te versterken. Zodat je niet langer bang op straat hoeft te zijn en in staat bent om aan allerlei onveilige situaties het hoofd te bieden. Regels binnen het systeem van Krav Maga, die zijn er niet alles is toegestaan om je zelf te verdedigen als dit nodig is. Met in achtneming dat je nadenkt wat wel en niet kan, proportionaliteit en subsidiair zijn belangrijke items als het gaat om zelfverdediging.